Opis poti

Bivša železnica, ki je iz Rateč tekla proti vzhodu, je sedaj trasa kolesarske poti, ki nas iz Kranjske Gore vodi tako do Rateč, kot tudi na drugo stran, do Jesenic.

Pot je primerna za izlet celotne družine in jo poleg kolesarjev uporabljajo tudi rolkarji in pohodniki, zato, bodimo obzirni do ostalih, saj smo s kolesi najhitrejši. Veliko otrok se tu prvič spozna s prvimi kolesarskimi kilometri, saj je trasa položna, široka in asfaltirana.

Kolesarimo iz Kranjske Gore mimo Podkorena, ki je na nasprotnem bregu Save Dolinke, na sončni strani doline, ki so jo v preteklosti izoblikovali ledeniki, tako, kot stranske doline. Malo za Podkorenom se pripeljemo do naravnega rezervata Zelenci, kjer je izvir Save Dolinke. Ime pove, kakšne barve je majhno jezero, ki leži na močvirnatem terenu. Kmalu za Zelenci se dolina odpre in na jug se odcepi dolina Planice, ki skriva vsem dobro znane smučarske skakalnice. Še malo, pa smo v Ratečah, zadnji vasi pred mejo z Italijo in enem najhladnejših krajev v državi.

 

ZAČETNA TOČKA - 810 m.n.m.

KONČNA TOČKA - 866 m.n.m.

RAZDALJA - 5700 m

Fotogalerija